INGREDIENTE

6 pulpe de rață
100 gr. linte roșie
50 gr. kaiser sau bacon
10 buc. varză Brussels
200 gr. sare Himalaya
½ legătură cimbru proaspăt
½ linguriță scorțișoară
1 anason stelat
1 frunză dafin
1 căpățână usturoi
1 portocală stoarsă

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE

1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
2. Îndepărtați grăsimea de pe pulpele de rață confiate.
3. Combinați toate ingredientele, cu excepția grăsimii. Condimentați pulpele și așezați-le în tava de copt. Opțional puteți presăra o lingură din grăsimea rămasă în conservă deasupra fiecărei pulpe.
4. Gătiți între 5-8 minute până când rața este fragedă.
5. Gătiți lintea ușor până se înmoaie. După ce o strecurați, adăugați după gust ulei de măsline și oțet de cireșe (sau oțet de vin roșu ori de mere).
6. Tăiați varza de Brussels în două și rumeniți-o în cuptorul încins la 180 grade împreună cu bucățele de kaiser până când se gătesc toate bine.
7. Înainte de servire, adăugați lintea într-o tigaie preîncălzită împreună cu varza și kaiserul.
8. Condimentați după gust cu oțet de cireșe, sare și piper. Serviți pulpele peste un pat generos de linte.