1. Sosul de trufe:
Topiti grasimea de rata (daca nu aveți, vedeti sectiunea comentarii). Rumenim repede ceapa tocata marunt.
2. Piept de rata cu sos de trufeAdaugati faina toata, deodata si amestecati cu un tel pentru a forma ceea ce se numeste “roux”. Se amesteca la foc mediu timp de 1 minut, apoi se adauga vinul alb cate putin. Amestecul trebuie sa fie alb si sa sa se ingroase.
3. Piept de rata cu sos de trufeApoi adaugati putin cate putin supa de pui (200 ml de apa + 1 cub de concentrat de supa de pui) in timp ce amestecati. Sosul trebuie sa se ingroase treptat.
4. Piept de rata cu sos de trufeLuati de pe foc si strecurati pentru a indepărta ceapa. Apoi adaugati chipsurile de trufe, amestecati si pastrati sosul cald.
5. Piept de rata cu sos de trufeLuati pieptii de rata si folosind un cutit, taiați grasimea sub forma de grilaj, fara a taia si carnea.
6. Piept de rata cu sos de trufePuneti pieptii de rata cu pielea in jos si gatiti 10 minute la foc mediu (sau pana cand pielea este bine rumenita). Intoarceti pieptii de rata si mai lasati inca 3 minute.
7. Piept de rata cu sos de trufeServiti pieptii de rata cu cartofi fierti intregi si turnati sosul de trufe peste ei. Gata!


Numarul de porții: 3
2 piepți de rață
1 lingură grăsime de rață
1 ceapă
1 lingură de făină
100 ml de vin alb
200 ml de supă de pui
6g de chipsuri de trufe