Ingrediente
Cartofi prăjiți la cuptor
- 1 kg cartofi noi tăiați în sferturi
- sare și piper
- 1 lingură jumătate ulei de măsline
Piept rață cu portocale
- 250 ml suc de portocale fresh
- jumătate de cană de apă în care a fiert un pui
- 3 linguri sirop de arțar sau miere
- 2 linguri de lichior portocale
- 2 piepți de rață Moulard
- sare și piper
- 1 portocală tăiată în secțiuni
- coajă de portocală și / sau cimbru proaspăt pentru asezonare
Intrucțiuni de preparare
Cartofi prăjiți la cuptor
1. Preîncălziți cuptorul la 425 de grade.
- 2. Pulverizați o tigaie cu spray de gătit. Aruncați cartofii cu sare, piper și ulei de măsline. Se întinde pe tigaie într-un singur strat.
- 3. Coaceți în total 45 de minute sau până când cartofii sunt fragezi. După 15 minute, respectiv 30 de minute, scoateți tigaia din cuptor și amestecați cartofii înainte de a-i pune din nou în cuptor.
- 4. În timp ce cartofii se coc, faceți rață.
Piept de rață cu portocală
1. Faceți sos. Într-o cratiță mică, combinați sucul de portocale, apa în care a fiert puiul, siropul de arțar și lichiorul de portocale. Lăsați să fiarbă la foc mediu-mare, amestecând ocazional. Gătiti până sosul se reduce la aproximativ 1/3 cantitate, aproximativ 20 de minute.
2. Pregătiți rața: Tamponați pieptul de rață cu șervețele uscate de hârtie. Condimentați cu sare și piper pe ambele părți. Crestați pieptul în diagonală pe partea cu grăsimea, într-un model încrucișat, având grijă să nu tăiați până la carne.
- 3. Gătiți rața: Incalziți o tigaie din fontă la foc mediu. Adăugați pieptul de rață, cu pielea în jos și gătiți timp de 8 minute. Folosiți cleștele sau alt instrument pentru a ține rața în tigaie în timp ce turnați cu grijă grăsimea topită într-o cană. Puneți tigaia înapoi pe aragaz.
- Reduceți focul la mediu-mic. Continuați să gătiți rața până când grăsimea se reduce și devine crocantă, încă 5-10 minute. Pe măsură ce grăsimea lichidă se adună în tigaie, turnați-o în vas. Când pielea este crocantă, întorceți pieptul de rață și gătiți încă 3 – 8 minute, în funcție de preferința fiecăruia. Scoateți rața pe o farfurie și acoperiți-o cu folie de aluminiu. Lăsați-o să se odihnească timp de 10 minute.
- 4. Dacă sosul s-a răcit, reîncălziți-l la foc mic. Pentru servire: feliați pieptul de rață împotriva crestăturilor. Montați pe o farfurie pieptul de rață și cartofi. Puneți felii de portocale la baza pieptului și o lingura de sos peste pieptul de rață.
- Opțional asezonați cu coajă de portocală și cimbru proaspăt.
Pingback:WP Notify