Ingrediente

 

Cartofi prăjiți la cuptor

  • 1 kg cartofi noi tăiați în sferturi
  • sare și piper
  • 1 lingură jumătate ulei de măsline

 

Piept rață cu portocale

  • 250 ml suc de portocale fresh
  • jumătate de cană de apă în care a fiert un pui
  • 3 linguri sirop de arțar sau miere
  • 2 linguri de lichior portocale
  • 2 piepți de rață Moulard
  • sare și piper
  • 1 portocală tăiată în secțiuni
  • coajă de portocală și / sau cimbru proaspăt pentru asezonare

 

Intrucțiuni de preparare

Cartofi prăjiți la cuptor

1. Preîncălziți cuptorul la 425 de grade.

  1. 2. Pulverizați o tigaie cu spray de gătit. Aruncați cartofii cu sare, piper și ulei de măsline. Se întinde pe tigaie într-un singur strat.
  2. 3. Coaceți în total 45 de minute sau până când cartofii sunt fragezi. După 15 minute, respectiv 30 de minute, scoateți tigaia din cuptor și amestecați cartofii înainte de a-i pune din nou în cuptor.
  3. 4. În timp ce cartofii se coc, faceți rață.

 

Piept de rață cu portocală

1. Faceți sos. Într-o cratiță mică, combinați sucul de portocale, apa în care a fiert puiul, siropul de arțar și lichiorul de portocale. Lăsați să fiarbă la foc mediu-mare, amestecând ocazional. Gătiti până sosul se reduce la aproximativ 1/3 cantitate, aproximativ 20 de minute.

2. Pregătiți rața: Tamponați pieptul de rață cu șervețele uscate de hârtie. Condimentați cu sare și piper pe ambele părți. Crestați pieptul în diagonală pe partea cu grăsimea, într-un model încrucișat, având grijă să nu tăiați până la carne.

  1. 3. Gătiți rața: Incalziți o tigaie din fontă la foc mediu. Adăugați pieptul de rață, cu pielea în jos și gătiți timp de 8 minute.  Folosiți cleștele sau alt instrument pentru a ține rața în tigaie în timp ce turnați cu grijă grăsimea topită într-o cană. Puneți tigaia înapoi pe aragaz.
  2. Reduceți focul la mediu-mic. Continuați să gătiți rața până când grăsimea se reduce și devine crocantă, încă 5-10 minute. Pe măsură ce grăsimea lichidă se adună în tigaie, turnați-o în vas. Când pielea este crocantă, întorceți pieptul de rață și gătiți încă 3 – 8 minute, în funcție de preferința fiecăruia. Scoateți rața pe o farfurie și acoperiți-o cu folie de aluminiu. Lăsați-o să se odihnească timp de 10 minute.

 

  1. 4. Dacă sosul s-a răcit, reîncălziți-l la foc mic. Pentru servire: feliați pieptul de rață împotriva crestăturilor. Montați pe o farfurie pieptul de rață și cartofi. Puneți felii de portocale la baza pieptului și o lingura de sos peste pieptul de rață.
  2. Opțional asezonați cu coajă de portocală și cimbru proaspăt.