INGREDIENTE:

  • 300 gr. pipote de rață confiate
  • 200 gr. linte blondă
  • 6 foi de varză mică Pak Choi
  • 1 foaie de dafin
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oțet de vin
  • 1 lingurita muștar de Dijon
  • o mână de nuci mărunțite
  • sare, piper

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE

Pasul 1 – Spalați lintea sub apă rece și lasați-o la fiert timp de 20 – 25 minute împreună cu foaia de dafin. După fierbere, scurgeti și lasati-o să se raceasca un pic. Aceasta trebuie să rămână călduță pentru a absoarbe bine sosul.

Pasul 2 – Preparati sosul vinaigrette. Într-un bol amestecați uleiul, oțetul și muștarul cu un pic de sare și piper.

Pasul 3 – Spalați bine varza, îndepărtați tija albă, scurgeți apa și tăiați foile verzi în lamele. Amestecați varza cu sosul și dați deoparte.

Pasul 4 – Rumeniți pipotele confiate într-o tigaie la foc potrivit timp de 2-3 minute.

Pasul 5 – Amestecați lintea călduță cu varza, sosul vinaigrette, nucile mărunțite și pipotele confiate. Adăugați sare și piper după gust apoi amestecați și serviți.