INGREDIENTE pentru 2 porții

500 gr. Pulpe de rață confiate
2-3 cartofi mari, curățați și tăiați în patru
100g rozmarin
grăsime de rață
2 căței de usturoi tăiați mărunt
½ cană de mazăre congelată
2 linguri de suc de lămâie
sare și piper
1 lingură germeni de lucernă

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE

1. Preîncălziți cuptorul la 200° C. Mențineți pulpele de rață la temperatura camerei timp de 30 de minute înainte de a le gătii.

2. Așezați cartofii într-o oală mare și acoperiți cu apă. Se aduce la fierbere și se fierb timp de 6-8 minute, până se înmoaie. Scurgeți apa, apoi acoperiți oala de cartofi cu un capac.

3. Între timp, încălziți grăsimea de rață într-o tigaie la cuptor. Apoi adăugați cartofii, rozmarinul, cățeii de usturoi și condimentați generos cu sare. Amestecați cu atenție cartofii astfel încât să fie complet acoperiți cu grăsimea de rață. Rumeniți la cuptor timp de 40 de minute.

4. În ultimele 15 minute de gătit, așezați pulpele de rață pe o tavă căptușită cu hârtie de copt și rumeniți-le în cuptor, încât să devină aurii. Într-o cratiță mică adăugați mazărea și acoperiți-o cu apă. Aduceți la fierbere timp de 2-3 minute apoi scurgeți imediat și clătiți prin apă rece.

5. Adăugați mazărea, sucul de lămâie și 2 lingurițe de apă în blender și amestecați bine timp de 1 minut până când se omogenizează.