INGREDIENTE

    • 1 piept de rață
    • Sare și piper proaspăt măcinat

 

    • 150 gr. cranberry proaspete sau congelate
    • 1 linguriță coajă de portocală
    • 1 lingură suc de portocale proaspăt
    • 1 lingură sirop de arțar
    • Frunze tocate de la o crenguță proaspătă de rozmarin
    • Un vârf de linguriță de sare

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE

Pasul 1 – Crestați pieptul de rață în diagonală pe partea cu grăsimea. Condimentați ambele părți ale pieptului cu sare și piper.

Pasul 2 – Într-o tigaie încinsă, plasați pieptul cu grăsimea în jos până când aceasta devine crocantă și se transformă într-o culoare maronie-aurie, timp de aproximativ 3-5 minute.

Pasul 3 – Întoarceți pieptul și gătiți-l pe cealaltă parte timp de încă 3-5 minute. Scoateți pieptul din tigaie și transferați-l pe un tocător de lemn pentru a se odihni timp de 5-10 minute înainte de feliere.

Pasul 4 – Pentru sosul cranberry, combinați restul ingredientelor într-o oală la foc mediu scăzut. Aduceți la fierbere compoziția apoi reduceți focul la minim pentru încă 10 minute. Amestecați din când în când cu o spatulă pentru a descompune fructele.

Pasul 5 – Opriți focul și lăsați sosul în oală timp de minim 15 minute înainte de a-l servi. Acesta se va îngroșa pe măsură ce se răcește.