INGREDIENTE pentru 2 porții
2 felii de foie gras
1 pară roșie curățată și tăiată în două
1 ceapă roșie tăiată julien
4 felii de pâine la alegere
2 linguri suc de lămâie
175 ml. sirop arțar
250 ml. apă
boabe de piper
1 lingură microplante (opțional)
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE
1. Într-o cratiță mică, puneți apa la fiert împreună cu siropul de arțar, sucul de lămâie și ceapa până când reduceți compoziția la jumătate.
2. Așezați jumătățile de pară în siropul care fierbe. Rumeniți și caramelizați perele la foc mic, aproximativ 10 minute în functie de fermitatea fructei.
3. Între timp, prăjiți feliile de foie gras aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Așezați fiecare bucată de foie gras pe o felie caldă de pâine prăjită.
4. Se ornează cu para și ceapa. Dacă doriți, stropiți cu sirop de arțar, condimentați cu boabe de piper și garnisiți cu microplante.