INGREDIENTE pentru 3-4 persoane

• 1 piept de rață afumat Rougie
• 5 linguri grăsime de rață
• 1 baghetă franceză tăiată felii
• 2 linguri hrean curățat și ras
• 3 linguri smântână
• 1/2 cană de coriandru tocat
• 1/2 cană patrunjel tocat
• 3 căței de usturoi mari tocați
• 1 lingură oregano
• 1/2 lingură fulgi de ardei roșu
• 1/2 cană semințe de rodie
• ulei de masline
• sare și piper după gust
• boia pentru garnitură

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE

1.  Într-un castron mic, amestecați hreanul împreună cu smântâna. Puneți compoziția deoparte.

2.  Într-un alt castron, combinați coriandru, pătrunjel, sare, piper, oregano, usturoi, rodie și piper roșu. Adăugați ulei de măsline și amestecați bine pentru a forma un început de pastă. Lăsați să se omogenizeze cel puțin 1 oră înainte de servire.

3.  Ungeți feliile de baghetă cu grăsime de rață și așezați-le în tavă pe o hârtie de copt. Condimentați cu sare și piper. Coaceți până bagheta devine aurie, între 10 – 15 minute.

4.  Tăiați pieptul de rață în felii subțiri.

5.  Puneți 1 sau 2 felii de piept de rață afumat pe fiecare crostini. Completați crostini-ul cu o jumătate de linguriță de cremă de hrean cu boia deasupra sau cu chimichurri. Se servește la temperatura camerei.