INGREDIENTE pentru 2 porții

• 750 gr. roșii tocate
• 125 gr. ceapă tocată
• 1 lingură miere
• 2 căței de usturoi tocați
• jumătate linguriță praf de ceapă
• un vârf linguriță cuișoare măcinate
• 8 boabe ingredient allspice
• un sfert linguriță piper Cayenne
• un sfert linguriță sare de mare
• un vârf linguriță ghimbir măcinat

• 450 gr pipote de rață
• 1 ou
• 2 linguri făină de tapioca
• jumătate linguriță sare de mare
• jumătate linguriță pudră de curry dulce

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE

Pasul 1 – Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius

Pasul 2 – Pregătiți mai întâi sosul Marinara picant.
Adăugați roșiile tocate, ceapa, mierea, usturoiul tocat, praful de ceapă, cuișoarele, boabele allspice, piperul Cayenne, sarea de mare și ghimbirul măcinat într-o cratiță la foc mediu. Amestecați pentru a combina ingredientele până aduceți la fierbere, apoi reduceți focul la jumătate și fierbeți timp de 30 de minute.
Când sosul s-a redus la jumătate și este gros, scoateți-l de pe foc. Folosiți un blender la viteză mică pentru a amesteca sosul până se omogenizează. Transferați-l într-un castron pentru servire.

Pasul 3 – Între timp, într-un castron mic combinați făina de tapioca, sarea de mare fină și praful de curry. Într-un al doilea castron, spargeți și bateți oul.

Pasul 4 – Tamponați pipotele de rață între două prosoape de hârtie. Scufundați pipotele în castronul cu oul bătut, apoi puneți-le pe o farfurie. Lasați-le timp de 2 minute.

Pasul 5 – Amestecați pipotele prin mixul de făina tapioca pentru a se pătrunde pe toate părțile.

Pasul 6 – Adăugați pipotele într-o tigaie preîncălzită la foc mediu și gătiți-le timp de 1-2 minute pe fiecare parte până devin maronii. Transferați-le apoi pe o tavă la cuptorul preîncălzit la 180 grade și coaceți-le timp de 30 de minute. Scoateți tigaia din cuptor și lăsați pipotele 5-10 minute înainte de servire.